TRÄNARTEAMET

Hillevi, Karin och Kerstin kommer alla ursprungligen från Lidköping där de tränade för Nelli Pylkina och Svetlana Akhmerova. De tränade tillsammans under många år och har vid flera tillfällen samarbetat som tränare. Efter att ha spenderat många somrar i Lidköpings ishall vill de nu att möjligheten till sommarläger i Lidköping ska fortsätta finnas. De kommer att jobba samtliga fyra veckor, och kommer varje vecka arbeta tillsammans med olika framstående svenska och internationella tränare som ett team på isen. Deras målsättning är att skapa ett sammansvetsat tränarteam som ska sprida både glädje och kunskap på isen. Alla tränare jobbar tillsammans med alla åkare.


Tränarna kommer att göra gemensamma planer och målsättningar för att kunna möta gruppernas och individernas behov. Teamet möjliggör att konstellationerna på isen enkelt kan anpassas till åkarna. Det kommer alltid vara flera tränare på isen och yngre åkare kommer alltid ha tillgång till svenskspråkig tränare. Vilka tränare som är på isen vilken vecka kommer att släppas när anmälan öppnar. På grund av situation med Covid-19 behöver vi tyvärr reservera för eventuella ändringar i tränarteamets konstellation. Fler tränare kan även komma att ingå. 

MATILDA RANG

Matilda jobbar som huvudtränare i Lidköpings KK och har utbildning 4A. Som aktiv åkare tävlade Matilda på elitnivå och vann SM 2003. Hon har även deltagit i JGP-serien som svensk landslagsåkare där hon som bäst placerade sig på 6:e plats. Hon tränade i Chicago för världstränare under ett år. 


Matilda jobbar på lägret vecka vecka 26.

HILLEVI GLANTZ

Hillevi är en av huvudtränarna i Göteborgs Konståkningsakademi. Hon studerar en master i Health Economy and Public Health. Hon har askulterat för internationella tränare som bl.a Shanetta Folle och arbetade en säsong tillsammans med Stanislav Kovalev. Hon har även varit gästtränare i Moskva och Val Gardena. I GKA arbetar hon med åkare från C-nivå till SM-nivå. Har utbildning steg 4B.


Hillevi kommer att finnas på plats på lägret alla veckor.

JELENA MUHHINA

Jelena är tidigare estnisk mästarinna och har representerat Estland på VM och andra internationella tävlingar. Efter sin tävlingskarriär deltog hon i shower och har arbetat som tränare och koreograf sedan 2011. Hon har även en kandidatexamen i social sciences från universitetet i Tallin.


Jelena jobbar på lägret vecka 26.

KERSTIN GLANTZ

Kerstin har jobbat som huvudansvarig tränare i Lidköpings konståknings-klubb sedan 2019 och är anställd som vikarierande huvudtränare under säsongen 20/21. I Lidköping tränar hon åkare från skridskoskola till elit. Hon är steg 3-utbildad. Hon har varit tränare tillsammans med bl.a. Artem Novikoff. Hon kan bokas för koreografi till åkare på alla nivåer.


Kerstin kommer att finnas på plats

alla veckor.

MATHIAS ANDERSSON

Mathias är 28 år och tränare i Västra Frölunda Konståkningsklubb. Han avslutade sin aktiva karriär 2014 och har sedan dess varit tränare. Han har studerat idrottsledarskap, idrotts-psykologi och är utbildad idrottsmassör. Han har tränar-utbildning steg 4B och är tränare för åkare på alla nivåer, från skridskoskola till elit. Hans främsta meriter som åkare var sju SM-medaljer varav ett JSM-guld.


Mathias kommer att jobba på lägret vecka 25 och 26.

SELMA IHR

Selma är 17 år och kommer från Stockholm. Hon är flerfaldig svensk ungdom- och juniormästare och har representerat Sverige internationellt på bland annat junior-VM, där hon slog svenskt rekord. Det senaste året har hon jobbat som tränare i Vaxholms konståkningsklubb.


TBA

KARIN ELSERT

Karin är assisterande huvudtränare i Hammarö konståkningsklubb sedan 2017. Där tränar hon åkare från skridskoskola till A-nivå. Hon har läst 8 terminer på psykologprogrammet vid Karlstads universitet. Hon har bl.a. auskulterat för Shanetta Folle. Hon har instruktörsutbildning steg 4B och kan bokas för koreografi till åkare på alla nivåer.


Karin kommer att finnas på plats på lägret alla veckor.

JOSH SPICER

Josh är tränare i Svea KK och steg 4-utbildad. Han är uppvuxen i Kanada, och började åka skridskor som treåring. Under sitt sista år som aktiv tränade han i Toronto för bl.a. den fyrfaldiga världsmästaren Kurt Browning. Han började sin professionella karriär med Disney On Ice där han var en av huvudrollerna i flertal år. Han har även turnerat med Holiday On Ice samt Willy Bietak Production/Royal Caribbean Cruise Lines.


Josh kommer att finnas på plats vecka

SOFIA BORG

Sofia kommer att finnas tillgänglig under alla lägerveckor som teknisk specialist. Hon har varit teknisk specialist i 10 år och dömt flera elitserietävlingar och även elitseriefinalen. Utöver det har Sofia varit tränare i över 15 år.


Nu i vinter jobbar hon med att arrangera VM i konståkning, samt som tränare i LKK. Hennes roll på lägret är att utbilda, svara på frågor och stärka tränarteamet med sin spetskompetens!