TRÄNARTEAMET

Tränarteamet kommer bestå av svenska och internationella tränaresom arbetar tillsammans på isen. Deras målsättning är att skapa ett sammansvetsat team som ska sprida både glädje och kunskap på isen. Alla tränare jobbar tillsammans med alla åkare. Tränarna kommer att göra gemensamma planer och målsättningar för att kunna möta gruppernas och individernas behov. Det kommer alltid vara flera tränare på isen och yngre åkare kommer alltid ha tillgång till svenskspråkig tränare. Tränarteamets konstellation kan komma att förändras efter anmälningstidens utgång.

MATILDA RANG

Matilda jobbar som huvudtränare i Lidköpings KK och har utbildning 4A. Som aktiv åkare tävlade Matilda på elitnivå och vunnit SM. Hon har även deltagit i JGP-serien som svensk landslagsåkare där hon som bäst placerade sig på 6:e plats. Hon tränade i Chicago för världstränare under ett år. 

KARIN ELSERT

Karin är huvudtränare i Hammarö konståkningsklubb sedan 2017. Där tränar hon åkare från skridskoskola till A-nivå. Hon har läst 8 terminer på psykologprogrammet vid Karlstads universitet. Hon har bl.a. auskulterat för Shanetta Folle. Hon har instruktörsutbildning steg 4B och kan bokas för koreografi till åkare på alla nivåer. 

SELMA IHR

Selma kommer från Stockholm och är flerfaldig svensk ungdom- och juniormästare och har representerat Sverige internationellt på bland annat junior-VM, där hon slog svenskt rekord. Det senaste åren har hon jobbat som tränare i Vaxholms konståkningsklubb. 

MADICKEN ASTORSDOTTER

Madicken är aktiv åkare på elitnivå i Isdala Konståkningsklubb. Hon läser till läkare på Göteborgs universitet. Madicken jobbar på lägret som koreograf och kan bokas för koreografi för åkare från C-nivå till elitserienivå. Hon har själv tränat för flera välmeriterade tränare både i Sverige och internationellt.

KERSTIN GLANTZ

Kerstin har jobbat som huvudansvarig tränare i Lidköpings konståknings-klubb mellan 2019-2021 och arbetar numera tillsammans med Matilda Rang. I Lidköping tränar hon åkare från skridskoskola till elit. Hon är steg 3-utbildad och har bland annat auskulterat för världstränaren Shanetta Folle. Hon kan bokas för koreografi till åkare på alla nivåer. 

MATHIAS ANDERSSON

Mathias är tränare i Västra Frölunda Konståkningsklubb. Han avslutade sin aktiva karriär 2014 och har sedan dess varit tränare. Han har studerat idrottsledarskap, idrotts-psykologi och är utbildad idrottsmassör. Han har tränar-utbildning steg 4B och är tränare för åkare på alla nivåer, från skridskoskola till elit. Hans främsta meriter som åkare var sju SM-medaljer varav ett JSM-guld. 

LISA LAGER

Lisa är en välmeriterad åkare med bl.a. silver på USM & NM och har ingått i Svenska Landslaget. Hon avslutade sin aktiva karriär 2020 och har sedan dess haft olika tränaruppdrag i Stockholms-området. Säsongen 20/21 jobbade Lisa som assisteramde huvudtränare i Djursholms Allmänna SK. Hon studerar för närvarande till naprapat. Lisa kan göra koreografi på begäran.

HILLEVI GLANTZ

Hillevi är en av huvudtränarna i Göteborgs Konståkningsakademi. Hon studerar en master i Health Economy and Public Health. Hon har askulterat för internationella tränare som bl.a Shanetta Folle och arbetade en säsong tillsammans med Stanislav Kovalev. Hon har även varit gästtränare i Moskva och Val Gardena. I GKA arbetar hon med åkare från C-nivå till SM-nivå. Har utbildning steg 4B. 

JOSH SPICER

Josh är tränare i Svea KK och steg 4-utbildad. Han är uppvuxen i Kanada, och började åka skridskor som treåring. Under sitt sista år som aktiv tränade han i Toronto för bl.a. den fyrfaldiga världsmästaren Kurt Browning. Han började sin professionella karriär med Disney On Ice där han var en av huvudrollerna i flertal år. Han har även turnerat med Holiday On Ice samt Willy Bietak Production/Royal Caribbean Cruise Lines. 

LAURA BRITT JÄRVSOO

Laura kommer från Estland men arbetar just nu i Norge som tränare och koreograf. Hon har representerat Estland på internationella tävlingar och har bott och tränat i Florida i 6 år. När det kommer till koreografi och dans har hon inspirerats mycket av sin tidigare koreograf Silvia Fontana, och även Benoît Richaud som hon har auskulterat för.